logo

Huiskamer 7bergen

Een groep Zevenbergenaren realiseert een gemeenschapshuis in de Kristal, Kristallaan 25 c in Zevenbergen.
We werken daarbij nauw samen met de Gemeente Moerdijk en allerhande maatschappelijk organisaties en veel vrijwilligers.

 
Home Wekelijks Media Nieuws Onze verhalen Links  

'Overheid vaak oorzaak van schulden'

link naar de site (met filmpje)

 

lunch Lunch

Huiskamer van 7bergen gaat nieuwe fase in

Na het starten van de wekelijkse Inloop op donderdag en het samenwerken met de Aanloop op woensdagmorgen gaat de Huiskamer de volgende fase in. Dat betekent concreet dat een aantal dingen georganiseerd gaan worden, die voortkomen uit de gesprekken met bezoekers van de Inloop en Aanloop.

Een van de belangrijke conclusies is dat we in Zevenbergen (Moerdijk) veel instanties hebben waar mensen terecht kunnen als ze ondersteuning nodig hebben. Ook is gebleken dat die instanties niet altijd van elkaar weten dat ze bestaan en waarvoor ze er zijn. Samen met Surplus, GGZ en de cliëntenraad Moerdijk gaan we op een eenvoudige manieren parijen met elkaar kennis laten maken. We doen dat met het organiseren van een netwerklunch. Gewoon met eigen boterhammetjes kennismaken en daarmee weten wie de collega’s zijn en waarvoor ze mensen gericht kunnen doorverwijzen naar die collega’s. 
Op 7 juni is de eerste bijeenkomst. Zijn er mensen of organisaties die er in uw ogen zeker bij moeten zijn, laat het ons weten:dehuiskamervanzevenbergen@outlook.com of facebook

U kunt natuurlijk ook gewoon even aanlopen bij de Kristal in Zevenbergen op donderdag tussen 11 en 13 of op woensdagmorgen. U bent van harte welkom.

groep

Huiskamer van 7bergen gaat door
Doet U mee?
Ook dit jaar gaat de Huiskamer van 7bergen door met het creëren van een gemeenschapshuis in Zevenbergen. De wekelijkse Inloop op donderdag tussen 11 en 14 uur gaat door en er staan enkele aansprekende evenementen aan te komen. Thema's als wonen als het leven lastig wordt zullen daarbij aan bod komen. Er is een vaste en trouwe groep vrijwilligers die dit voor hun rekening neemt. En als U eens wilt verkennen of het iets voor U is om daar deel van uit te maken, kom dan op donderdag eens kennen maken in de Kristal.
De Huiskamer is nadrukkelijk uit op samenwerking. Met alle partijen die ertoe doen in Zevenbergen als het gaat om hulp en ondersteuning als dat nodig is wordt goed samengewerkt. De GGZ is zo'n belangrijke partner. Vanaf aanstaande woensdag zal de GGZ op woensdag de Aanloop verplaatsen van Serena naar de Kristal. Daarmee kunnen de twee initiatieven elkaar nog meer versterken. En daarmee is het doel, een gemeenschapshuis in Zevenbergen waar de goeie dingen gebeuren, weer een stap dichterbij. Meer weten? We ontmoeten U graag (aanstaande) donderdag.

 

lennon

Het lied van John Lennon op Youtube

Lees ook de tekst van het lied rustig na in een pdf bestand

 

Allemaal vrijwilligers die hun eigen tijd en geld inzetten om een gemeenschapshuis in Zevenbergen voor elkaar te krijgen. 8 September begonnen en nu al bezig de huiskamer van Zevenbergen te worden. Dat is in een notendop het verhaal van een groepje Zevenbergenaren, die elke donderdag tussen 11 en 14 uur het multifunctioneel centrum de Kristal aan de Kristallaan 25c omtoveren naar een gezellig plekje, waar van alles gebeurt. Steeds meer mensen komen zomaar even langs om de groep groeiende stamgasten te bestoken met vragen, problemen of ideeën. Of gewoon , zomaar.
Soms kijken gasten wel even vreemd op als ze zelf hun kopje koffie moeten afrekenen, maar als ze horen dat het initiatief zonder subsidie werkt, maakt de verbazing al snel plaats voor begrip. Het kan. Samenwerken met de juiste mensen, die het hart op de goeie plek hebben. Samenwerken met de professionals van de organisaties die in Zevenbergen actief zijn op het gebied van wonen, welzijn en zorg en vooral echt luisteren naar wat mensen komen vertellen of vragen. Zonder oordeel, zonder hapklare oplossing, met een open mind. En dan samen op zoek gaan naar oplossingen. Misschien ook iets voor u om eens kennis te maken en te ervaren wat u voor de huiskamer kunt betekenen.
Op donderdag 29 december maken we een feestje van de inloop,.. De kerstsferen en het naderende Oud & Nieuw vormen een ideale gelegenheid om de inloop tussen 11 en 14 wat aan te kleden met lekkere dingen. Amerikaanse stijl, dus iedereen die zin heeft om te komen is welkom en bent u in de gelegenheid is iets mee te nemen, dan is dat ook van harte welkom. (Maar zeker geen vereiste.)
Dus tot (een) donderdag en tot de eindejaarsborrel op 29 december aanstaande.
Het is winter aan het worden en dan is zo'n warm plekje zo gek nog niet.
Meer weten? We zijn natuurlijk te vinden op een website http://www.huiskamer7bergen.nl/ en op facebook https://www.facebook.com/huiskamervan7bergen/. Maar we zijn natuurlijk vooral van gewoon even binnenlopen bij Kees, Thomas, Cees, Sandra, Jeff, Petra, Wim of Peter. En bellen kan ook 06 21892707.

Cliënten helpen met WeHelpen ( YouTube) : Dit filmpje gaat over : "Ook professionals zijn blij met wehelpen.nl. Ze wijzen hun clienten en patiënten op de mogelijkheden van het platform. Helpen hen een stukje op weg, waarna ze zelf (of met hulp van iemand binnen hun netwerk) hulp kunnen vinden met vervoer, gezelschap of boodschappen. De website wehelpen.nl maakt onderdeel uit van het revalidatieproces."

Inloop Huiskamer van 7bergen loopt:
Drie weken is de Huiskamer nu open, elke donderdag tussen 11 en 14 uur in de Kristal, Kristallaan 25c in Zevenbergen. Drie keer leverde dat mooie ontmoetingen, prachtige plannen en concrete hulp op. Vijf ervaringsdeskundige vrijwilligers, variërend van 26 tot 56 jaar jong, ontvangen heel uiteenlopende bezoekers. Sommige mensen komen gewoon even buurten voor de gezelligheid. En soms is er meer aan de hand. U bent met welke vraag of idee dan ook van harte welkom. Meer weten? Of zelf ideeën/plannen voor of met de Huiskamer? Peter Geleijns: 06 21892707 Wim Goverde: 06 24185806
Mail: dehuiskamervanzevenbergen@outlook.com Website: http://www.huiskamer7bergen.nl, of volg ons op facebook.